Spenótos-csirkés frittata

Tápláló és fehérjedús étel, egyaránt alkalmas reggelinek, ebédnek, vacsorának.

  • Enegiatartalom: 500-700 Kcal
  • Fehérje: kb. 74 g
  • Szénhidrát: kb. 4 g
  • Zsír: kb. 34 g
  • Ár: kb. 700 Ft (1 főre kb. 350 Ft)

Hozzávalók (2 főre):

  • 100g csirkecomb vagy csirkemell
  • 125g mozzarella
  • 3db koktélparadicsom
  • 1 marék spenótlevél
  • 3db tojás
  • 1dl tej
  • só, bors, bazsalikom

Elkészítés:

A húst apró darabokra vágjuk, befűszerezzük és megsütjük serpenyőben a spenótlevéllel együtt. Ha mondjuk a tegnapi ebéd maradék grillezett natur csirkéjét használod fel akkor előbb a spenótot dobd rá a kiolajozott serpenyőre és utána a húst. ebben az esetben csak addig pirítjuk, míg az ízek össze nem érnek. Közben verd fel a tojásokat, a tejjel és fűszerekkel. A spenótos húst kanalazd egy sütésálló tál aljára, terítsd szét, aprózz rá egy darabka mozzarellát, öntsd rá a tojást, majd szeleteld rá a többi mozzarellát és a paradicsomokat. Süsd kb 15 percig 180fokon.

Edzés tippek:

Időt spórolhatsz, ha a futópadon nem egyszerű kardió edzést végzel, hanem mind a két kezedben fogsz egy súlyzót, és kombinálod erősítéssel. Kezdj kényelmes sétával és fokozatosan emeld a sebességet.

HOHL BERNADETT

Személyi edző, életmód és táplálkozási tanácsadó

Ha szeretnél tanácsot kérni az edzésről, vagy a táplálkozásról nézd meg személyi edzőink oldalát!