fitness 2000 verseny

A Fitness 2000 a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán

A Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa 2020. szeptember 18-20-án ismét a Fitness 2000 csapatának részvételével zajlott.

Rendkívül büszkék vagyunk a kiemelkedő eredményekre, melyek a következők:

Balázs Ferenc -110 kg fekvenyomás masters2 1.hely, Masters abszolút bajnok.
Bialik János -125 kg fekvenyomás ifjúsági 1. hely, Ifjúsági abszolút bajnok.
Buda Richárd -140 kg fekvenyomás open 1. hely, Open abszolút bajnok.
Gombás Viktória -75 kg erőemelés open 2.hely.
Hegedűs Daniel -125 kg fekvenyomás open 5.hely.
Kling Béla -100 kg fekvenyomás masters2 1.hely, masters 50-60-ig korosztály. 200 kg. -100 kg súlycsoport.
Kuti Gergely -75 kg erőemelés open 1.hely.
Minya Gábor – mastersz2 fekvenyomás 180 kg II.helyezés.
Örsi János – masters 1, 90 kg súlycsoport 1. hely 205 kg fekvenyomás, és Open kategória 90 kg 2. hely.
Piller Zsolt – masters 2, 125 kg súlycsoport 1. hely, 190 kg fekvenyomás.
Ruff Antal -100kg erőemelés ifjúsági 4. hely.
Takács Péter – masters 1, 110 kg súlycsoport 1. hely 210 kg fekvenyomás.
Tóth Renátó – Guggolás 180 kg, Fekve nyomás 122.5 kg, Felhúzás 250 kg.
Varga András István – Master 1. Felhúzás 2. hely, 271 kg. Új korosztályos Liga országos csúcs M45-49,-100 kg-os kategóriában. Új GPC Európa rekord: Master 2, -100 kg-os kategóriában. Letette a versenybírói vizsgát is, így bevezették a Magyar Erőemelő Profi Liga bírói nyilvántartásába.

Gratulálunk nekik!

Piller Zsolt a verseny után:

A felkészülési időszak nehézségeiben, a rengeteg áldozatban, erőfeszítésben, lemondásban, odafigyelésben, erőbedobásban megköszönte a sok segítséget támogatóinak, barátainak és mindenekfelett a szeretteinek. Hálás érte, hogy segítettek neki előre haladni az úton, hogy mellette voltak és számíthatott rájuk.
Név szerint is említette:
Fitness 2000 EDZŐTEREM – HIVATALOS OLDAL, Pintér Ferenc/ Pintérné Brigitta, Hori-Zone Információs és Biztonsági Iroda Kft., Zoltán Kaiser-Horváth , Dorko Peter Gem, Szilárd Rajkai, Széki Tibor, Tamás Neszveda, Fekete Miklós, Családom, Rita Vidács.

 

Buda Richárd IFBB Szakedző és Profi Fekvenyomó beszámolója a versenynapokról:

Első nap 2 versenyzőm indult erőemelésben:
Gombás Viktória súlycsoport 2. hely
Kuti Gergő súlycsoport 1. hely
Viki tavaly már versenyzett így egyre rutinosabban küzd meg a súlyokkal.
Guggolás
120 kg – országos csúcs
Fekvenyomás
55 kg
Felhúzás
120 kg
Ez 9/7-es mérleg, amit sokan nem mondhatnak el magukról, én viszont kiemelt figyelmet fordítok rá, hogy a versenyzőim sikeres és szép gyakorlatokat mutassanak be. Emellett 20 kg-mal nőtt a totál, ami majdnem 10%-os javulást jelent.
Gergő májusban keresett meg versenyzéssel való terveivel, így nem volt sajnos sok időnk, de úgy érzem egy ütős bemutatkozást sikerült prezentálni. Gergőről tudni kell hogy válogatott birkózó volt, így a versenyzés és a vele járó izgalom már nem volt újdonság, ami meg is látszott rajta és mesterien kezelte.
Guggolás
220 kg (országos csúcs)
Fekvenyomás
122 kg
Felhúzás
200 kg
Ez 9/9, ami hibátlan és nagyon ritka. Sajnos úgy érzem nagyon sok maradt még benne, de a rövid közös munka és hogy Gergőnek ez volt az első versenye nem engedte, hogy a maximumot kihozzuk. Viszont így is behúztuk a kategóriát.

Második nap Ruff Anti mutatta meg mit tud.
Fél éve dolgozunk együtt így nézzétek a számokat!
Anti ifiben 18 évesen versenyzett. Én ezt az időszakot mondanám a lehető legrosszabbnak, hisz itt már van olyan, aki teljesítménynövelő szerekhez nyúl, így velük nem tudja felvenni egy olyan srác a versenyt, aki nem használ ilyesmit.
Én a fiatal versenyzőimnél teljesen elítélem és tiltom ezt.
Guggolás ( fél éve nehéz 200 )
210 kg
Fekvenyomás ( fél éve 120 )
142 kg és még maradt benne
Felhúzás ( fél éve 180 )
200 kg
Ezzel az eredménnyel az ifjúsági 100 kg-ban 4. helyet tudtuk elhozni. A helyezés nyilván lehet majd jobb, de totálban 60 kg-os fejlődés szerintem példaértékű.
Pár év múlva komolyan számolni kell a kis sráccal.

És akkor jöjjön a harmadik nap a fekvenyomókkal:
A sort Hegedűs Dani kezdte Raw open 125 kg-os kategóriában. Daninak az első versenye volt ez, de tudni kell hogy válogatott szinten kajakozott, így rutinos versenyző, de nem ebben a sportágban még. Így meg tudta tréfálni, hogy a pad alacsonyabb volt a megszokottnál és ez a jól elsajátított láb technikát semmivé tette. Így sajnos a kezdő fogása marad csak, de ez így is egyéni rekord számára, ami fél éves edzésmúlttal egyáltalán nem rossz. Emellett pedig felvetette, hogy lehet belebújna egy ruhába, hát meglátjuk mit tartogat a jövő.
195 kg
Ezután jött az equipped kategória, ami számomra a legkedvesebb:
Kling Béla kezdte a sort -100 kg masters2 korcsoportban. Béla régebben mindig a versenyben maradással küzdött, amit úgy látszik, mióta együtt dolgozunk kezdünk orvosolni eddig 2/2 a versenyek aránya.
Itt is a dobogó legfelső fokára állhatott:
200 kg
Bialik János ifjúsági -125 kg-ban versenyzett. Magabiztos nyomásokkal kezdett, majd harmadikra be tudtunk kérni egy világcsúcsot ami egy picit megzavarta fejben, de negyedikre sikeresen megcsinálta.
Így egy világcsúcs is fűződik a nevéhez a kategória győzelem és ifjúsági abszolút bajnoki címe mellé.
221 kg
Balázs Ferenc -110 kg masters2 korcsoportban versenyzett és elhozta a kategória első helyét, mellette pedig a masters abszolút bajnokiját is.
260 kg
A sort pedig én zártam open 140kg-ban 370 kg.
Nekem most Las Vegasban kellett volna nyaralnom és a Mr. Olimpián versenyezni, de sajnos közbeszóltak nagyjaink… így egy összecsapott felkészüléssel mentálisan teljesen elengedve a versenyzést indultunk Kiskunfélegyházára a Liga kupára, amit sikerült megnyernem, de az eredmény messze elmaradt a tervezettől, aminek millió oka van de így is majdnem sikerült megdönteni az egyéni legjobbamat és az itteni világcsúcsot egy olyan ruhában, amiben még Mészáros László “Mészi Bench Press” Lászlo Mészáros is nyomott 2013-ban.

Én hiszek benne, hogy a befektetett munka nem vész kárba így ha nem most akkor majd legközelebb sikerül maradandót alkotni.
Szeretném megköszönni szponzoraimnak, hogy lehetővé tették a versenyzésem és ezt az eredményt:

  • Töretlen bizalmát Pintér Ferencnek és a Fitness 2000-nek.
  • A Mánia Fitnessnek, aki tavasz óta erősíti a csapatunkat és folyamatosan folynak a videózások.
  • K.O. Zoli és Dezso Kiss, mint magánemberek állnak mögöttem. Köszönöm szépen!
  • A rengetek barátot, buzdítást akár csak egy jó szót is amit kaptam!

Gratulálok még egyszer az összes versenyzőmnek, akik bizalmat szavaztak nekem. Úgy érzem mindenki egy nagyon pozitív visszacsatolást kapott a hétvégén, hogy megérte a sok befektetett munka. Emellett pedig egy régi álmom is kezd valóra válni, mégpedig hogy a Fitness2000-nek ismét egy büszke, eredményes és segítőkész csapata legyen, akik számíthatnak egymásra.

 

Balázs Ferenc 2 év kihagyás után ismét versenybe szállt:

Kategória 1.hely Masters 2 korosztályban 110 kg-os súlycsoport. 260 kg-os eredménnyel új magyar rekordot állított, ami az absolút 1. helyre is elég volt. Köszönetet mondott Buda Richárd edzőjének, Pintér Ferencnek, Pintérné Brigittának, akik biztosították felkészülését, segítőjének Vígh Máténak és a csapatnak, aki mögötte volt.

 

Tóth Renátó is megköszönte a segítséget mindenkinek:

Pintérné Brigitta Pintér Ferencnek, ezen kívül Tóth Péter, Bartha Erzsébet Böbe , Silye Botond, Gyurcsó Zolika, Debreczeni Szabolcs, Csányi József, Somogyi Anna, Tóthné Molnár István, Tóth Jázmin, Járássy József, Turbucz Ádám László és a Fitness 2000 is hozzájárult eredményeihez.

 

 

 

További képek:

Varga András István